Thailand dag 1 & 2

Thailand-09

Dag 1 och 2:

( 20/11- 21/11)

Dagen började med att alla på Arlanda skulle prata med oss. Först vid incheckningen sen även han i växlingsluckan och sen när vi trodde att vi hade snackat klart med alla kom vi till säkerhetskontrollen där nästa pratglada person väntade. Vi klarade båda två förövrigt säkerhetskontrollen galant.


Efter allt detta blev det en runda i tax-freen där det köptes både det ena och det andra för att sedan gå och ta en dagens i baren. Där satt vi och vänta tills det var dags för boarding. Planet till Paris gick jättebra, och även snabbt så snart var vi på flygplatsen. Där var det ett himla krångligt säkerhetssystem.

 

Vi gick ombord på Bangkokflighten och hade elva timmars resa framför oss. En utav flygvärdinnorna började prata franska med oss i 5 min innan han förstod att vi inte förstod någonting. Den började inte allt för bra då vi stod stilla på marken i en timme innan vi begav oss i väg. Dessutom så funkade inte våra tv-apparater, lampor eller ringa på personalen knappen.  Det var en lång resa, men vi lyckades sova oss igenom ganska mycket av den. Vi sov till och med genom frukosten. Piloterna körde in tiden och vi landade enligt beräknad tid i Bangkok.



Där fick vi köa, köa och köa för att komma igenom tullen. Vi hade även ett par väldigt närgångna tjejer bakom oss som i princip stod på våra hälar och hängde på våra ryggar i kön. De fattade inte pikarna vi gav heller.


Efter tullen var det bagageletning. Emmas låg på bandet medan någon hade ställt undan Josefins i ett hörn. Väl ute i taxin satt vi fast i köer i en timme. Vi hade tydligen inte suttit tillräckligt den dagen. Vi lämnade av grejerna på hotellet, tog en raggardusch och tog en tuk-tuk till Siamtorget och MBK. Bör tilläggas att Emma aldrig tidigare varken hade sett eller åkt tuk-tuk.


Vi blev först väldigt besvikna då vi hört mycket bra om MBK. Men när vi väl utforskat stället hittade vi bra shopping. Efter en stunds shopping skrek våra magar efter mat så vi letade efter matställen. Vi slog till på en varsin pasta med räkor och en varsin dricka, hela kalaset gick på ca 40 svenska riksdaler!



Efter maten gick vi vidare och hittade ett massageställe. Vi slog till på en helkroppsmassage för 100 kronor för en hel timme. Dom visade oss in i ett litet ”mysrum” med två sängar och skynken. Där låg en varsin korg med kläder i som vi var tvungna att byta om till. Det var inte vilka kläder som helst utan vi såg ut att komma direkt från medeltiden.

   

Sedan började massagen med att Josefin skulle få en kille vilket hon snabbt påpeka i form av ”Klart att jag skulle få killen”. Samtidigt började Emmas massage med att kvinnan smörjde in ena hennes fot. Därefter bytte de. Ingen av oss fattade varför och det gör vi fortfarande inte, även fast det spekuleras en del. Men vi tror det var för att hon inte klarade av Emmas fötter.

 

Efter detta började den timmes långa plågsamma massagen. De ryckte å slet i allt de kom åt. Vi gjorde gymnastiska övningar och som säkert alla vet är ingen av oss särskilt vig… Smärta. Det blev bara värre och värre och allt avslutades med en liten fin karusell. Emma tycker det här är det roligaste som hänt henne och hon kunde bara inte sluta skratta. Josefin gjorde det inte lättare för Emma med alla hennes dumma kommentarer. Massagen avslutades med en kopp te som smakade fan innan vi begav oss hemåt.


Första delen bestod av att försöka hitta ut. Väl ute letade vi efter en tuk-tuk. Vi hittade snart en som körde oss för rimligt pris men det skulle visa sig att han inte hittade vårt hotell först. Han körde som en galning och när vi väl trodde vi var framme visade det sig att vi var vid fel hotell så det var bara att åka vidare. När vi trodde att vi var som mest vilse inne i små gränder stod hotellet mitt framför ögonen på oss.


Vi gick upp och lämnade alla kassar för att gå och shoppa lite gott på seven eleven. Vi kom tillbaka till hotellet vid halv tio och då var det dags att gå till baren och kolla på fotboll, Chelsea-Wolves. Vi såg första halvlek och sedan gick vi upp på rummet och duscha och gjorde oss i ordning för sängen då vi ska upp vid åtta imorgon.




//Emma


Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter ganska så lagom skönt !



Men, ni fick iallafall behålla kläderna på ;s

2009-11-23 @ 18:22:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0