Thailand dag 5

Dag 5:

(24/11)

Idag är det exakt en månad kvar till julafton. Tänkte inleda med att berätta det. Morgonen började med att klockan ringde nio. Återigen var Josefin uppe innan Emma. Det börjar bli som en morgonrutin. Emma masade sig upp och då har Josefin gjort i ordning frukost. Emma skämdes en del över detta, då hon bara sovit. Men Josefin försäkrade om att det inte var någon fara eftersom hon gärna gör detta för en vän som Emma.


Efter frukosten tog vi cyklarna och åkte till stranden. Dock var det lite för mycket vatten och lite för lite torr sand så vi cyklade hem och la oss vid poolen. Vi var väl vid poolen en fyra timmar eller något sådant. Vi spelade strandtennis, och hör och häpna, vi klarade 264 stycken och 68 stycken med vänstern. Säg till om någon vågar utmana oss. Vi hade även dykskola. Det var väldigt roligt då vi hoppade och flumma runt på trampolinen. Vi flöt även runt på madrasserna i vattnet, läste, lyssnade på musik och bara tog det lugnt.

     

     

Vid tretiden gick vi från huset mot Market village. Vi var lite hungriga så vi köpte varsin våffla, munk och frukt smoothie. Jättegott! Därefter tog vi en tuk-tuk mot ”tjuvarnas marknad”. Vi hittade en del även här., trots den lilla stunden vi var där.

Sen begav vi oss hemåt för att göra oss i ordning för kvällen. När vi var klara tog vi lite bilder. Hör och häpna, den allra första bilden vi tog på oss blev bra, detta har vi nog aldrig upplevt. Vi tog därefter cyklarna till Market Village igen och där skulle Josefin klippa sig och Emma datanörda. Josefin satte sig till rätta och var till en början nöjd, sen när det nästan var klart började han tunna ut hennes hår. Josefin visste inte detta förrän det var för sent och håret låg på golvet. Då hade hon lust att ta upp håret och klistra fast det igen! Nu har hon tre hårstrån på skallen. Sur som hon blev gick hon till Emma på internetcafét och kollade hur hon hade det.

  

När vi skulle ut från Market Village började de stänga, så rulltrapporna fick man gå nedför och i slutet av dem stod en grind! När vi väl kommit ner det tre våningarna kom vi först inte ut! Dörren var stängd. Men sen fanns det en annan som var öppen.


Vi cyklade sedan till ett matställe. Väl där började vi med att beställa in en varsin drink, den hade en god smak men var så himla stark vi började genast spekulera i detta och kom fram till att de nog ville supa oss under bordet! Maten var däremot god. Vi satt och åt och pratade en stund och njöt av livet. Sedan var det dag för nästa äventyr. Vi bestämde oss för att kolla in bargatan. När vi nästan var framme kom det tre svenska gubbar ut från gatan och sa på ren svenska – Det är ingen gata för er tjejer. Snälla som vi är lyssnade vi på dessa herrar och gick en annan väg.

  

Då vi inte hittade en bar som föll oss i smaken, bestämde vi oss för att shopping inte kan misslyckas. Josefin var på jakt efter jeans och provade ett antal innan hon visste vilka som skulle passa bra in i hennes garderob. Emma var också ute efter jeans men det blev inga för henne men hon kom glatt hem med en tröja. Vi fortsatte längs marknaden då någon ropade på oss. Josefin säger artigt – ”Nej tack” på thailändska. Då hör vi till svar ”Oooh you can speak thai”. Grymt kul och det är från och med nu en vanlig replik oss emellan. När vi gått en stund frågar Emma – ”Har du någon aning om vart vi är?” Haha Josefin skrattade så hon fick hålla i musen så det inte kom kiss i byxan.

  

Josefin guidade tillbaka till cyklarna men hon blev imponerad av Emma när hon hittade sista biten. Vi sjöng hela vägen hem och hejade glatt på alla som vi såg. Vi åkte förbi 7 eleven och köpte Bacardi breezer en smak vi inte provat förut, och vi blev inte besvikna. Väl hemma igen tog vi fram Yatzy och Emma spelade skjortan av Josefin. Efter Emmas seger och vår uppdruckna dricka gick vi till sängs. Imorgon är en annan dag.

  

//Emma


Kommentarer
Postat av: Johanna

va roligt att höra och se hur du/ni har det! :D Jag saknar Thailand. Det låter som att ni har det riktigt bra i alla fall :) Puss och kram

2009-11-25 @ 15:49:09
URL: http://johannapanna.webblogg.se/
Postat av: Pellegrini

Glöm inte real madrid tröjan!!!!!! ;D

2009-11-26 @ 22:53:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0