Thailand dag 24

Dag 24:

(13/12)

Halv sju ringde klockan, halv sju. Det kändes att klockan inte var mycket och det var svårt att komma upp. Dock var vi tvungna så vi gick upp, åt frukost, klädde på oss och gick sedan ut för att vänta på taxin. Den kom strax efter sju och då var killarna redan där i.

Det blev en lång bilresa och första stoppet var en flytande marknad. Vi hoppade ner i en båt och åkte iväg. Det var en väldigt annorlunda marknad och det var så oerhört mycket skit de sålde. Dock var det ganska kul då de verkligen försöker sälja allt möjligt. En drog in oss till sitt stånd, började med att visa en gräslig skjorta, när vi sa att vi inte var intresserade tog hon istället upp tigerbalsam. Som sagt, det finns en massa olika saker vid varje stånd. Och allt säljs via vår båt och försäljarens båt.

     

Dock var det kaos under färden. Det var så mycket båtar att det var i princip omöjligt att komma fram. Dessutom fick vi en så mesig chaufför så han satt bara där medan de andra chaufförerna puttade sig mellan båtarna och fram. Efter mycket om och men kom vi dock tillbaka till fast mark, gick till vår chaufför och åkte vidare mot en kobrashow.

Ingen av oss gillar direkt ormar, men vi gick runt och tittade på lite olika sorter för att sedan se en show. Usch vad läskigt det var. Det kändes dessutom som att de som hade showen inte hade någon koll. Det kan inte varit deras bästa framträdande då en orm bet en i tröjan, två ormar höll på att äta upp varandra, ett annat djur bet en orm så den började blöda och en orm var bara centimetrar ifrån att slängs ut i publiken. Det känns som de haft bättre föreställningar. Josefin hade rusningar under hela showen och var så svettig när den var klar. Christoffer och Emma var också svettiga medans Marcus såg ut att njuta. Det gick även runt bland publiken med ormarna så man fick röra dem det skulle ge tur tydligen. Men Josefin vågade inte ens titta på dem. Men med hjärtat i halsen gick vi därifrån och köpte varsin glass.

       

Sedan var det bara att hoppa in i bilen igen och åka vidare mot tigertemplet. När vi kom dit visade det sig att tjejer var tvungna att dölja sig från knäna till axlarna. Synd för oss då vi hade korta shorts och linnen. Så vi fick köpa ett par byxor och ta på oss våra svarta tjocktröjor vi hade med oss. Vi svettades ihjäl! Vi började gå ner mot tigrarna och där fick man ta en massa kort och sitta vid tigrarna så tog personalen kort mm. Det gick rätt fort och när vi var klara med detta var alla aktiviteter för dagen klara och vi ville åka hem.

     

Det väntade en tre timmars bilresa hem, men vi sov det mesta av vägen så det gick hyfsat fort och vi var hemma igen vid halv sju tiden. Det blev till att hoppa in i duschen för att sedan ta det lite lugnt och göra sig i ordning för kvällen.

Vi ringde vår egen tuk-tuk förare Mr Pae han hämtar oss varje kväll så varför bryta en gammal vana? Vi hämtade upp killarna och vi åt middag. När vi ätit klart gick vi för att leta skor till Marcus då hans gick sönder när vi var i tigertemplet, det var ingen tiger olycka utan han satt bara lite konstigt då han skulle få tigerns huvud i sitt knä.

När vi spatserat runt på marknaden ett tag gick vi till John Terry och tog några drinkar medan vi tittade på Liverpool- Arsenal som slutade helt rättvist. Vi var mer än nöjda när vi skulle bege oss hemåt med en mopedtaxi. Killarna tog en egen och vi sa – God natt!

//Emma


Kommentarer
Postat av: Jessica

wow vad häftigt med tigern!

2011-02-28 @ 22:48:06
URL: http://enflickasomarstark.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0